Maak je auto klaar voor het voorjaar in 5 stappen

Heb jij het voorjaar al in je bol? Wij in ieder geval wel! Het weer wordt steeds een beetje mooier, we zien overal prachtige bloemen én de lammetjes staan in de wei. Bij ons begint het te kriebelen, we willen naar buiten! Maar voordat we op pad gaan, is het de hoogste tijd om onze auto klaar te maken voor het voorjaar. We delen de beste tips met je, zodat jij jouw auto ook voorjaarsklaar kan maken.

1. Maak het interieur van je auto schoon

De lente is natuurlijk dé tijd van het jaar voor een grote schoonmaak. Er wordt vooral in het huis flink geschrobd en geboend. Waarom de auto niet óók aan een flinke poetsbeurt onderworpen wordt is voor ons een raadsel. Vooral het interieur van je auto kan in de lente wel wat aandacht gebruiken. Begin met het opruimen van je auto, er liggen ongetwijfeld spullen in die eigenlijk niet in je vervoersmiddel thuishoren. Stofzuig je auto en maak je interieur zoals je stuur en dashboard schoon met een sopje of glassex.

2. Laat je airco onderhouden

De temperaturen worden langzaam weer wat hoger, heerlijk! Dit betekent ook dat het fijn is wanneer jouw airco op en top functioneert. Wil je nare luchtjes en defecten voorkomen? Laat dan je airco onderhouden door een professional. Bij het onderhouden van je airco wordt de airco schoongemaakt, bijgevuld en kunnen grotere problemen vroeg opgemerkt worden waardoor dure reparaties vaak voorkomen kunnen worden.

3. Wissel je winterbanden

Het is tijd om weer afscheid te nemen van je winterbanden! Met temperaturen van 7 graden celsius of kouder is de winterband de band bij uitstek. Rij je met warmere temperaturen door met je winterbanden? Dan zal je merken dat je auto meer verbruikt, je banden slijten sneller en je hebt minder grip op de weg. Genoeg reden dus om op tijd je winterbanden te wisselen! Als richtlijn houden wij aan om je winterbanden te wisselen rond de tijd dat de klok verzet wordt. Dit jaar is dat op 31 maart. Check trouwens bij het wisselen van je banden ook meteen of je bandenspanning nog in orde is!

4. Controleer je koel- en remvloeistof

Door regelmatig te controleren of je nog voldoende koel- en remvloeistof hebt, voorkom je nare situaties waarbij je naast de weg stil komt te staan. Het voorjaar is een mooie tijd om weer eens uitgebreid naar je remvloeistof en koelvloeistof te kijken. Wanneer je ziet dat er te weinig vloeistof is, kun je dit zelf bijvullen. Het is dan welk belangrijk dat je dezelfde soort rem- of koelvloeistof gebruikt die ook op dit moment in de motor zit. Merk je dat je regelmatig je vloeistof moet bijvullen? Dan is een bezoekje aan de garage verstandig; waarschijnlijk zit er dan ergens een lek.

5. Check je oliepeil

Maak je voorjaarscheck compleet door je olie te peilen. Het is verstandig om dit regelmatig te doen. Hoe vaak jij je olie moet peilen en verversen is afhankelijk van je auto en het aantal gereden kilometers. Vaak kun je in het instructieboekje van je auto terugvinden hoe vaak jij je olie moet peilen en verversen. Je kan zelf gemakkelijk je olie bijvullen. Doe dit het liefste met dezelfde olie die op dit moment in de motor zit. Maar wanneer dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat je onderweg bent, dan is het altijd beter om het oliepeil wel aan te vullen. Onvoldoende olie in je motor is een grotere ramp dan ‘verkeerde’ olie!

Bonustip: Regelmatig onderhoud

Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat jouw auto in topconditie blijft. Laat bijvoorbeeld regelmatig een kleine onderhoudsbeurt uitvoeren bij Hoetjer in Stadskanaal. Bij een kleine onderhoudsbeurt controleren wij bijvoorbeeld altijd uw koelvloeistof, remvloeistof, ruitenwisservloeistof en oliepeil. Dat scheelt jou weer werk!

Maak direct een onderhoudsafspraak!