Heerlijk, vakantie! De ene keer pakken we de auto, de andere keer het vliegtuig of zelfs de boot. Vakantie op de camping, in een hotel of vakantiepark. Als je op autovakantie gaat begint voor de kinderen de vakantie op het moment dat ze in de auto instappen. Lekker spelletjes spelen of gamen op de achterbank. Twijfel je nog over een autovakantie? Lees hier de 7 redenen om het wel te doen!

Reden 1: Alle vrijheid

Met de auto kun je gaan en staan waar je wilt: lekker zelf bepalen wanneer je wilt wegrijden en hoe lang en waar je onderweg stopt. Ben je onderweg naar Zuid Frankrijk? Je kunt eerst gemakkelijk nog een leuk plekje meepikken in de Ardennen. Onderweg naar Italië voor een zonnige strandvakantie? Stop gerust in Oostenrijk om daar een paar nachten in de bergen te overnachten!

Reden 2: Je kunt meer spullen meenemen (en souvenirs!)

Als je met het vliegtuig gaat is handbagage meestal gratis. Voor het meenemen van grotere stukken bagage moet je extra betalen. Het heerlijke is dat je met een autovakantie zelf mag weten hoeveel koffers je meeneemt én je hoeft er niet voor te betalen. Bovendien heb je ook nog eens meer ruimte om souvenirs mee te nemen. Pas wel op dat je de auto niet té vol inpakt!

Reden 3: Je hebt alles zelf in de hand

Als je reist met het vliegtuig, de bus of trein ben je afhankelijk van tijden en eventuele factoren, zoals vertraging of gecancelde vluchten. Met de auto weet je precies wanneer je gaat vertrekken en stél je bent toch nog iets vergeten terwijl je net bent vertrokken, kun je altijd nog rechtsomkeert gaan. Met een vliegtuig blijft dat toch echt een lastig verhaal.

Reden 4: Je ziet meer onderweg

Je kunt dus zelf bepalen welke route je neemt! Stop onderweg gerust bij pittoreske dorpjes voor een kop koffie en een taartje, bezoek een stad om te overnachten en genieten van heerlijke streekgerechten. Het kan allemaal! Vaak kom je onderweg veel mooie plekken tegen, waar je met de auto gemakkelijk kan stoppen om te genieten.

Reden 5: Een goedkoper vervoersmiddel voor het gezin

Een autovakantie is ideaal als je met het hele gezin op pad gaat. Op vakantie gaan met de auto is goedkoper dan vliegen. Onderweg eten en drinken mee, picknicken langs de weg of bij een uitgestrekt landschap is gezelliger én goedkoper dan in het vliegtuig zitten!

Reden 6: Makkelijk uitjes plannen vanaf je vakantiebestemming

Onderweg naar het vakantiepark hebben de kinderen een mega groot zwembadparadijs gezien. Met de auto hoef je jezelf niet te verdiepen in het openbaar vervoer of uit te zoeken hoeveel een taxi kost, je kunt leuke activiteiten en uitjes plannen zonder er veel moeite voor te doen. Dus hup, op naar dat zwemparadijs!

Reden 7: Met de auto kun je Europa met een heel ander perspectief ontdekken

Ontdek onderweg de prachtige omgevingen van Europa en wat zij te bieden heeft. Van groene valleien en witte bergdorpjes tot eindeloze stranden met rotskusten. Een paar uur door een mooi landschap rijden is écht een heel stuk leuker dan opgepropt in vliegtuig zitten. Je ziet ook nog eens meer!

Voor een autovakantie moet je auto natuurlijk wel goed onderhouden zijn. Wil je voor je vakantie een afspraak maken bij de garage? Neem hier contact met ons op. Vertrek je binnenkort? Alvast een hele fijne vakantie gewenst!