Een airconditioning in een auto zorgt ervoor dat jij heerlijk koel zit. De warme lucht in de auto wordt naar binnen gezogen en langs een koude verdamper geleid. Hierdoor wordt de warme lucht gekoeld en verspreid door de auto. Hoetjer Autoservice geeft jou tips over hoe je het best de airco in de auto kunt gebruiken. Lees snel verder!

Tip 1: zet de ventilatieroosters in de juiste stand
Vaak voelen niet alle inzittenden van de auto het effect van de airco even goed. Door de ventilatieroosters in de juiste stand te zetten bereikt de airco alle passagiers. Richt de roosters naar boven. Zo zorg je ervoor dat de luchtstroom een gelijkmatige verdeling in de auto heeft. Richt je de roosters op het gezicht dan wordt de koele lucht beperkt tot degene op wie het rooster gericht is.

Tip 2: ventileren

Is het warm en wil je snel de warme lucht uit de auto krijgen? Zet dan voordat je vertrekt de ramen en portieren open. Op deze manier ventileer je een groot deel van de warme lucht alvorens je de airco aanzet. Bovendien help je de airco een stuk door de warmste lucht al uit de auto te laten.

“Wist je dat een bestuurder 20% langzamer reageert bij een temperatuur van 35 graden dan als het slechts 25 graden is?”

Tip 3: gebruik de airco bij koud en nat weer

De airco wordt het meest gebruikt bij warm weer. Maar ook als het buiten koud of nat is kan een airco erg handig zijn. Bijvoorbeeld als de ramen beslaan als het regent. De airco zorgt er dan voor dat de natte, vochtige lucht wordt omgezet in droge lucht.

Tip 4: zet de airco op tijd uit

De warme lucht wordt omgezet in koele lucht door de verdamper. Als je de auto op tijd uitzet, voorkom je de groei van schimmels en bacteriën op de verdamper van de airco. Daarnaast zorgt het gebruik van een airco voor een hoger brandstofgebruik.Als je de airco een kwartiertje voor aankomst al uit zet scheelt dit brandstof. Goed voor het milieu én je portemonnee!

Tip 5: zorg voor regelmatig onderhoud

Wil jij dat je airco altijd optimaal werkt? Zorg dan dat er regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd. Een airco verliest ongeveer 10% koudemiddel per jaar. Koudemiddel is belangrijk voor de koeling en smering van de airco. Bij te weinig van dit middel kan er schade aan het systeem ontstaan. Bij Hoetjer Autoservice kun je terecht voor een servicebeurt aan de airco maar ook voor een aircoreiniging en geurbehandeling. Bekijk alle mogelijkheden bij Hoetjer.

Aircoservice bij Hoetjer Autoservice

Is jouw airco toe aan een servicebeurt? Maak dan snel een afspraak via het contactformulier op de website of bel ons via tel: 0599 62 00 60.