Lekker een dag op pad met de auto. Maar wat als je toch autopech krijgt? Gemiddeld hebben 3.000 mensen per dag pech met de auto. Bijvoorbeeld een knipperend lampje of rook uit de motor. Dit wordt allemaal gezien als autopech. Maar als je dan langs we weg staat, wat dan? Hoetjer Autoservice vertelt wat je het beste kunt doen bij pech onderweg. Lees gauw verder. 

Pech op de weg

Mocht je auto het begeven tijdens het rijden dan zijn er een aantal stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je veilig staat. Zet als eerste jouw auto zo ver mogelijk naar rechts op de weg en als het kan in de berm naast de weg. Vervolgens zet je de alarmlichten aan of plaats je de gevarendriehoek. Je stapt uit de auto en wacht in de berm of achter de vangrail op hulp. 

 

Welke items moet je bij je hebben

Er zijn een aantal artikelen die in Nederland niet verplicht zijn om in de auto te hebben maar wel sterk worden aangeraden. Het advies is om in ieder geval een veiligheidshesje, een gevarendriehoek en reservelampen bij je te hebben. Daarnaast is het aan te raden om een ehbo-doos in de auto te hebben evenals een zaklamp en deken. Is het warm weer? Leg dan een paraplu en water in de auto zodat je uit de zon kunt blijven in geval van pech. 

 

Voorkom pech en check je auto voor vertrek

Niemand wil pech krijgen met de auto. Heeft jouw wagen de laatste tijd veel stilgestaan en ga je weer rijden? Of ben je van plan om een lange rit te maken? Controleer de auto dan op een aantal punten voor vertrek, zodat je de kans op autopech verkleint. Check of:

  • de vloeistoffen op peil zijn; 
  • de lampen en ruitenwissers naar behoren werken;
  • de bandenspanning in orde is; 
  • er geen rode lampjes op het dashboard branden. 

Veel voorkomende mankementen

Er zijn natuurlijk veel verschillende oorzaken waardoor je langs de weg kunt komen te staan. Hieronder benoemen we een tweetal veel voorkomende mankementen. 

 

Elektrische storing


In de hedendaagse, moderne auto zitten veel elektrische systemen. Hoe meer systemen, hoe groter de kans op een storing en dus pech. De meest voorkomende elektrische storing is dan ook problemen met de accu. Veel systemen zijn hierop aangesloten waardoor de accu het zwaar te verduren krijgt. Zorg daarom dat je altijd startkabels in de auto hebt liggen, zo kun je in veel gevallen de accu weer aan de praat krijgen.  

 

Kapotte band 

Een kapotte band is ook regelmatig de oorzaak van autopech. Zo kan bijvoorbeeld een verkeerde bandenspanning leiden tot een klapband of een lekke band. Naast de bandenspanning is het lastig te voorkomen dat je een lekke band krijgt.

Onderhoud bij Hoetjer

Pech onderweg is niet altijd te voorkomen. Toch draagt goed onderhoud bij aan een betere conditie van de auto en daarmee verklein je de kans op autopech. Kom bij ons langs voor een onderhoudsbeurt of reparatie aan jouw auto. Neem contact met ons op en maak een afspraak. We staan graag voor je klaar.