Heb jij ook wel eens last van de geluiden van uw bijrijder? “Dat ging wel aardig hard hè?”, “Rustig, er komt een rotonde aan”, “Je mag hier maar 30 hoor”. Grote kans dat jij je rijstijl kunt aanpassen om de levensduur van je auto verlengen. Naast de standaard controles die je kunt doen voor het verlengen van de levensduur, geven wij je hier 4 tips om je rijstijl aan te passen. Ben je er klaar voor? Het is kan best confronterend zijn namelijk.

Remmen doe je zo nu en dan

Een kapotte vering, schokdemper, fuseekogel, balhoofdlager of bodemplaat? Grote kans dat je als Michael Schumacher de verkeersdrempel bent gepasseerd. De verkeersdrempels kunnen een hoge schadepost veroorzaken. Zorg daarom dat jij je aan de snelheid houdt bij het passeren van een verkeersdrempel. Daarnaast is het ook belangrijk om niet te hard te remmen, dit zorgt ervoor dat u je remschijven en remblokken niet om de haverklap hoeft te vervangen.

Rijd duurzaam

Wanneer je op een duurzame manier rijdt levert dit niet enkel een besparing op de brandstof op, maar zorgt ook voor minder slijtage aan de auto. Zorg dat je rustig optrekt en schakel op tijd door. Wanneer het mogelijk is om je auto te laten uitrollen, maak hier gebruik van. Dat is een stuk beter voor je remschijven.

Probeer de bosjes te ontwijken bij het parkeren

Als je aan het inparkeren bent wil het nog weleens gebeuren dat je toch nog te veel vaart hebt en in de bosjes belandt met de neus van je auto. je maakt een verkeerde inschatting of laat de koppeling omhoog komen terwijl deze nog in de versnelling staat. je schiet naar voren en belandt in de bosjes. Dit is natuurlijk niet echt bevorderlijk voor je auto. Zorg dus dat je de rust neemt om in te parkeren, ook wanneer er mensen op u staan te wachten. U moet het maar zo zien, als zij haast hebben dan hebben zij niet goed gepland en dat is niet uw probleem. Het is wel uw probleem als u een kras of een deuk in uw auto veroorzaakt. Kortom, bewaar de rust en voorkom schade.

Stoeprandjes veren niet terug

Ook in 2019 hebben we helaas nog geen zachte stoepranden. Dus of u nu te strak inparkeert, een bocht te ruim neemt of een botsing heeft met een stoeprand, alle situatie zijn niet wenselijk voor uw banden en velgen. In de zijwangen van de band (net boven de velg), kunnen scheurtjes ontstaan. Zorg dus dat eventuele beschadigde banden worden vervangen of vermijd deze situaties.

Check, check, dubbel check?

Vermoedt u dat uw auto ook is beschadigd door één van de bovenstaande ongelukjes of foutjes? Doe een check bij de autogarage om dure reparaties te voorkomen. Neem vrijblijvend contact met ons op