Ben jij aan het speuren naar de perfecte occasion? Leuk, maar waar let je nou precies op? Wij begrijpen dat het soms lastig kan zijn. Hoetjer geeft je vijf tips die jou kunnen helpen in de zoektocht naar jouw ideale occasion. Lees snel verder! 

Tip 1: Doe vooronderzoek

Naar welk merk en welke kleur auto ben je eigenlijk op zoek? De keuze is vaak reuze. Het is dus belangrijk dat je eerst je wensen op een rijtje zet, voordat je begint met zoeken naar jouw perfecte occasion. Daarna kun je gaan kijken wat het aanbod is en waar jij eventueel jouw occasion wilt gaan aanschaffen. 

Tip 2: Check het uiterlijk van de occasion

Op het eerste oog kun je al veel mogelijke mankementen aan een occasion zien. Check de auto op op roest, vooral plekken zoals wielkastranden, deuren en de bodem van de auto zijn veelvoorkomend als het gaat om roest. Kijk daarnaast of er vochtplekken zijn, controleer de ramen op krassen, sterretjes en scheuren en check de banden op profieldiepte. Vergeet ook niet te kijken of de verlichting naar behoren werkt. 

Tip 3: Controleer de kilometerstand 

Vergeet niet de kilometerstand van de auto te controleren. Twijfel je of de teller in de auto wel klopt, dan kun je dit controleren op de website van de RDW. Controleer daarnaast of er onderhoudsgeschiedenis van de desbetreffende auto bekend is. Zo kun je nagaan wat voor onderhoud de auto heeft ondergaan en in welke staat hij is. 

Tip 4: Maak een proefrit

Een auto kan er nog zo goed uitzien maar je weet pas echt hoe hij rijdt als je een proefrit maakt. Rijd gedurende de proefrit over verschillende soorten wegen, zoals de snelweg en binnenwegen. Zo krijg je een goed beeld van hoe de auto rijdt. Let tijdens de proefrit extra goed op de remmen, hoe comfortabel auto is, het geluid dat de auto maakt en de vering. Tot slot is het natuurlijk van belang dat jij je goed voelt in je potentiële nieuwe auto. 

Tip 5: Maak duidelijke afspraken over de aankoop

Heb je eindelijk dé occasion gevonden die je zoekt? Dan is het tijd om duidelijke afspraken te maken. Leg deze afspraken van in een koopovereenkomst. Koop je een occasion bij een autobedrijf? Controleer of er een garantieperiode is. Koop je jouw occasion bij een particulier? Dan is er vaak geen sprake van garantie.

Occasions bij Hoetjer Autoservice

Hoetjer Autoservice heeft een ruim assortiment occasions voor jou. Iedere occasion is uitvoerig gekeurd voordat we deze aanbieden. Zo ben je verzekerd van een kwalitatief goede occasion. Kom bij ons langs of neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor het aanschaffen van een occasion.